+34 96 578 00 00 info@vivesponshomes.com

Project “Entre Medianeras” (integrale hervorming in Dénia)

BESCHRIJVING VAN HET PROJECT

Het project bestond uit de integrale verbouwing van het bestaande huis, gebouwd in de jaren zestig. De hervorming streefde naar een nieuwe sfeer, die werd bereikt door de toename van vloeiendheid tussen ruimten en aanpassing aan een meer eigentijdse esthetiek. Uit een zeer gefragmenteerde distributie werd voorgesteld om de kamers van het huis aan te sluiten en uit te breiden, in een poging om het kleine bruikbare oppervlak dat beschikbaar was te “rekken”. Bovendien werden de omtrek van de gevel en de scheidingsmuren – beide zeer robuust – geregulariseerd. Het praktische probleem van opslag werd opgelost door kasten die gebruik maakten van reeds bestaande hiaten; De eerste stappen van de ladder zijn een goed voorbeeld van deze interventie. De studie van deze trap vertegenwoordigde een van de belangrijkste uitdagingen van dit project; We probeerden de functionaliteit te respecteren en het gevoel van ruimtelijkheid te creëren door de visuele oplossing van deze structuur in de ruimte. In het huis zijn er nu twee duidelijk verschillende gebieden: het daggedeelte, gelegen op de begane grond, meer openbaar en doorzichtig; en het nachtgedeelte, gelegen op de bovenste verdieping, van een meer privé en fractioneel karakter om het toilet en de ingebouwde kledingkast te verwijderen. De gekozen materialen creëerden een serene en heldere atmosfeer; ook de witte kleur -de grote hoofdpersoon- die de boventoon voert in muren, plafonds en interieurtimmerwerk. Het chromatische contrast werd verkregen met de keramische bestrating, aanwezig in alle kamers.